Adsorptionstørrer

En adsorptionstørrer, er den mest anvendte løsning når trykdugpunktet skal være lavere end 3°C.  Det vil sige lavere end hvad en køletørrer kan klare. Alt afhængig af hvilket adsorptionsmiddel der anvendes, kan adsorptionstørrere formå at sænke trykdugpunktet ned til –70°C. En adsorptionstørrer fås i mange forskellige størrelser, og fås som enten varm regenereret eller kold regenerereret, tids- eller dugpunkt styret. En adsorptionstørrer, kan anvendes alene eller sammen med en køletørrer, for at opnå en bedre effektivitet.

Typisk vil en adsorptionstørrer kunne anvendes, hvis der er placeret udendørs rørføringer eller komponenter, der skal beskyttes mod isdannelse.

Adsorptionstørrere i følsomme produktioner

Adsorptionstørring anvendes inden for mange forskellige branceområder, men teknikken er især udbredt i produktioner og virksomheder, som er afhængige af en kontinuerlig og stabil drift. Trykluften tørres i adsorptionstørreren ved hjælp af et fugtabsorberende medie, der regenereres når mætningen er opnået.

Regenereringen af det fugtabsorberende medie kan ske ved to forskellige metoder, som er koldregenerering eller varmregenerering.

Der findes mange beregningsmetoder til at afgøre, hvilken form for tørring af trykluft der giver det mest optimale resultat, både produktionsmæssigt og økonomisk.

Kontakt os

Vi har mange års erfaringer i at servicere og rådgive vores kunder omkring valg af adsorptionstørrere. Kontakt os telefonisk på tlf. 55 56 56 15 eller via vores kontaktformular her på hjemmesiden, så finder vi en løsning der modsvarer dit behov for tør og ren trykluft.

Kontakt os