Kompressorer

Kompressorer til komprimering af trykluft findes i mange forskellige typer og størrelser.  Behovet for trykluft kan variere fra branche til branche, og ikke mindst hvilken type der er optimal at vælge, med øje for produktion, miljø, energioptimering og økonomi, herunder de samlede omkostninger til investering og installation, omkostningerne til energiforbrug samt
omkostninger til service og vedligeholdelse i hele
anlæggets levetid (LCC – Life Cycle Cost).

Analyse af trykluftsbehovet

En behovsanalyse er grundlæggende og afgørende, inden man træffer sine valg af ny kompressor. En behovsanalyse bør indeholde en detaljeret kortlægning af trykluftsystemet inklusiv målinger af flow, tryk og effektoptag. Praktiske erfaringer har vist, at der uden væsentlige meromkostninger kan opnås store driftsbesparelser, hvis der i den tidlige projekteringsfase medtages trykluftsanalyser:

 1. Hvilken mængde luft er påkrævet til opgaverne?
 2. Hvilket arbejdstryk og flow er nødvendigt?
 3. Hvordan forbruges trykluften?
 4. Hvilken kvalitet af trykluft er påkrævet?
 5. Hvilke kompressortyper kan anbefales til opgaven?

De forskellige kompressortyper er:

 • Skruekompressorer
 • Stempelkompressorer
 • Lamelkompressorer
 • Højtrykskompressorer
 • Kapsel blæsere
 • Dental kompressorer
 • Turbokompressorer

Kompressorer – Oliesmurte eller oliefri

Af forskellige kompressorer til komprimering af trykluft findes der både de oliesmurte og de oliefri kompressorer. Eksempelvis anvendes den oliefri kompressor i brancheområder, hvor der er krav til høj kvalitet og rene produkter og processer til fremstilling, og hvor forurening skal undgås. Det er f.eks. hos medicinalvirksomheder og virksomheder med fødevareproduktion. Hvilken type man bør vælge afhænger af flere faktorer, og her står vi til rådighed med vores ekspertise inden for rådgivning af de forskellige produkttyper.

Kontakt os vedrørende kompressorer

Kontakt os telefonisk på tlf.: 55 56 56 15 eller via kontaktformularen på hjemmesiden, så laver vi en behovsberegning, og finder det optimale produkt til at løse dit trykluftsbehov.

Vil du vide mere

Vil du vide lidt mere om os, vores erfaringsgrundlag og referencer, så er du meget velkommen til at kontake os på ovenstående telefon. Du kan læse lidt mere om vores værdigrundlag her.

Kontakt os