Installation af ny kompressor resulterede i besparelser der batter

En udskiftning af 2 kompressorer til 1, betød besparelser i energiforbruget på op mod 182.000 kWh på årsbasis.

”Efter en seriøs og professionel rådgivning fra DI-Trykluft, fik vi i efteråret 2014 udskiftet vores to eksisterende tryklufts kompressorer på Ferritslev fabrikken, til én kompressor af typen Atlas Copco. ”Fortæller Lars Wildenschild, administrerede direktør hos FJ Industries.

”VI har i mange år benyttet os af 2 stk.45 kWh on/off styrede kompressorer til at dække produktionen af trykluft på fabrikken i Ferritslev. Men efter vejledning fra Salgschef Kim Stage fra DI-Trykluft, anbefalede han os at skifte til en frekvensstyret kompressor, som på trods af en mindre samlet effekt på 75 kWh, fuldt ud er i stand til at dække vores behov, og ovenikøbet med en stor økonomisk besparelse til følge”, fortæller administrerende direktør Lars Wildenschild fra FJ Industries.

”Tallene taler for dig selv”, siger Salgschef Kim Stage fra DI-Trykluft og fortsætter: ”På en kW måling foretaget over bare en uge på fabrikken i Ferritslev, viser det sig, at en frekvensstyret kompressor er langt mere økonomisk i drift til deres produktion, end de 2 on/off styrede kompressorer. Dette skyldes at en on/off styret kompressor typisk har et stort aflast energiforbrug, ved at den konstant skifter mellem last og aflast. Hvorimod en frekvenstyret kompressor selv regulerer omdrejninger på elmotoren efter forbruget af trykluft, og derved bruger færre kW på at producere den samme mængde trykluft” fortæller Kim Stage.

”Den ugentlige besparelse, ved at udskifte de to on/off styrede kompressorer med én Atlas Copco frekvenstyret kompressor, er på ca.3.500 kWh, eller ca. 182.000 kWh. på årsbasis”.

Direktør Lars Wildenschild fortæller endvidere med et smil på læben: ”Allerede ugen efter vi producerede trykluft med den nye kompressor, blev jeg ringet op af vores leverandør af elektricitet, som spurgte, om alt var i orden på fabrikken, da han kunne se at vores elforbrug fra faldet gevaldigt”

”Ikke alene betyder den kraftige reduktion af kWh en energiforbedring i form af nedbringelse af CO2”, fortsætter Lars Wildenschild,” det betyder jo samtidig en stor økonomisk besparelse for virksomheden”. Han fortsætter: ”Derudover fik FJ Industries tilskud fra El leverandør, til den energiforbedrende installation, som kan opgøres til mellem 0,3 – 0,4 øre pr. besparet kWh”.

”Det er en helt igennem tilfredsstillende løsning”, fortæller Lars Wildenschild og fortsætter: ”Jeg er meget tilfreds med den rådgivning jeg har fået af DI-Trykluft, og både selve installationen, og de efterfølgende planlagte services er udført med stor professionalisme”, slutter Lars Wildenschild.

 

 

Kontakt os